hoofdstuk terug
Het Fietsrijk

grote gîte kleine gîte natuur/wandelen cultuur/culinair winter praktische info tarieven reserveren
Dankzij jarenlang en veel fietsen in de Auvergne is deze onbekende fietsstreek bij ons (Marco en Marije) zeer bemind geworden.
Het meest bijzondere aan fietsen in het Fietsrijk, de streek rondom Cheznezdepoire, is het geringe aantal auto's dat gebruik maakt van de uitstekend onderhouden wegen.

Voor de mountainbiker zijn er (bos)paden te over. De doorgaans goed begaanbare paden kunnen in moeilijkheidsgraad nog wel eens verrassen wanneer deze door de bosbouwers zijn omgeploegd.

Het natuurpark Livradois Forez kent uiteraard veel natuurschoon. De afwisseling tussen al dit groen met de oude en pittoreske dorpjes maakt elke fietstocht tot een plezierige ontdekkingstocht.

Fietsen in het Centraal Massief betekent fietsen in een bergachtig gebied. Het is niet zoals in de Alpen of Pyreneeën maar wie geen hoogtemeters aankan komt hier niet ver.

Weg/race
Diverse routes, direct vanaf het huis startend, liggen klaar in de grote gîte variërend van 20 tot 125 kilometer. Om een indruk te geven: wie de vier routes noord/oost/zuid/west fietst zal bijna 500 kilometer en 10.000 hoogtemeters op de teller hebben. Een rondje van 20 kilometer zal al snel de 200 hoogtemeters passeren.
Voorbeeld: route noord

Om het avontuur wat meer kans te geven zijn deze routes niet op gps verkrijgbaar, immers bij een haardvuur of barbecue 's avonds horen ook de sterke verhalen van de dag!

MTB
Vanuit het dorp Saint Germain l'Herm zijn diverse routes uitgepijld. Dit zijn veelal wandelroutes variërend van 3 tot 15 kilometer maar ook enkele MTB routes welke tot zo'n 40 kilometer reiken.

In Ambert (30 km afstand) is veel aandacht besteed aan het uitzetten/pijlen van MTB routes (in totaal enkele honderden kilometers lengte). De stad is in een uitgestrekt dal gelegen zodat tijdens de tochten regelmatig de meest schitterende vergezichten voorbij komen.
De Franstalige site van de plaatselijke MTB-club geeft een mooi inzicht in de mogelijkheden.

Materiaal
De dichtstbijzijnde fietsenmaker is te vinden in Ambert of Issoire (circa 30 km).

home
  hoofdstuk verder