hoofdstuk terug
Praktische info


Het adres van Cheznezdepoire is:
La Sagnette
63630 Saint Germain l'Herm
Frankrijk

Het streven is om bij aankomst in de keuken altijd enkele basisbenodigdheden te hebben staan zoals koffie, thee, suiker, zout, peper, olie e.d. aan te vullen door de gebruikers.

In Saint Germain l'Herm (3km) zijn de dichtstbijzijnde winkels te vinden: een bakker, twee kleine supermarkten, een slager, een tabac en een pharmacie.
Ook pinnen is mogelijk bij la Poste.
Verder zijn er twee restaurants; Chez Colette en Le Pré Fleuri. Bij Colette is het aanschuiven voor een menu ouvrier ('s middags en met reservering). Bij Le Pré Fleuri kan à la carte worden gegeten zowel 's middags als 's avonds (in het seizoen).

De maand augustus is de Franse vakantiemaand. Dat betekent naast wat meer toeristen ook veel activiteiten. Zo heeft ieder dorp in die periode zijn eigen fête patronale met kermis, brocante, vuurwerk en valsspelende fanfare. In Saint Germain l'Herm is dat in de eerste helft van augustus.

Zwemmen kan in Vernet la Varenne (10 km), daar is een meer om behalve in te zwemmen ook op te varen of aan te vissen. Bij het meer is een strand, speeltuin en ijs/friettent.

Voor een groot centre commercial is Issoire (35 km) de meest aangewezen plek.

Weersverwachting Saint Germain l'Herm

Franstalige site van L'Office de Tourisme te Saint Germain l'Herm