hoofdstuk terug
Winterverblijf

Ook in de wintermaanden is de grote gte te huur.

Door de ligging op 1040 meter hoogte zijn de winters serieus te noemen.

Behalve een houtkachel in de schouw beschikt de grote gte over een CV installatie waardoor het prima te verwarmen is, ook in de nacht en bij afwezigheid.

Dankzij de geluidsdemping door de sneeuw en het geringe aantal vogels zal de stilte nog vele malen intenser beleefd kunnen worden dan in de andere seizoenen...

Wandelen kan prima al is een redelijke conditie wel vereist bij sneeuwhoogtes van soms wel meer dan een halve meter!

In Saint Germain l'Herm (3 km) is de dichtstbijzijnde langlauf gelegenheid, ook iets voorbij Ambert (circa 50 km) zijn diverse mogelijkheden.

De skiliefhebbers moeten het iets verder van huis zoeken. Op ruim een uur afstand met de auto is het skigebied rondom Les Monts Dore. Redelijk sneeuwzeker (hoogte van 1200 tot 1850 meter) en zeker de moeite waard om een paar dagen skivermaak te zoeken.

Winterbanden en sneeuwkettingen zijn geen overbodige luxe. Ook kaarsen en zaklampen meenemen is sterk aan te bevelen want de sneeuw laat nog wel eens een boomtop knappen die in zijn val een elektrische bovenleiding meeneemt. Gelukkig zijn de winterdagen in de Auvergne tot bijna een uur langer.....